فروکتوز شیرینکنندهای طبیعی است که به صورت فراوان در میوهها و عسل موجود میباشد. این شیرینکننده به صورت شربت در صنایع مختلف غذایی و دارویی به عنوان بهترین جایگزین ساکارز کاربرد دارد. فرایند تولید شربت فروکتوز بدین صورت میباشد که ابتدا نشاسته ذرت خالصسازی میشود و سپس با استفاده از آنزیمهای آمیلازی به دکستروز تبدیل میشود و نهایتاً با عبور دکستروز از ستونهای حاوی آنزیم گلوکز ایزومراز شربت فروکتوز تولید میشود که این شربت بر اساس درصد مونوساکارید فروکتوز به دو صورت ۴۲ و ۵۵ درصد عرضه میگردد.
فروکتوز ۴۲ به عنوان شیرین کننده، طعم دهنده، بهبود دهنده ویسکوزیته و بریکس در صنایع غذایی به کار می رود ترکیب مناسب با طعم میوه و ایجاد شفافیت در محصول نهایی و همچنین پایداری طعم و مزه از عمده دلایل استفاده از این محصول می باشد.
استفاده وسیع این قند را در صنعت نان و شیرینی در پی داشته ضمن اینکه مصرف این شربت در محصولات نانوایی می تواند بیات شدن نان را به تأخیر بیندازد کاربرد این شیرین کننده در محصولات منجر به تردی محصول تولیدی و رنگ قهوه ای روشن و یا طلایی مناسب گردد.
قندی طبیعی و بدون رنگ، با قدرت شیرین کنندگی بالا و بریکس مطلوب است. پتانسیل تخمیر پذیری مناسبی داشته و از طریق کاهش فعالیت آبی باعث ایجاد ماندگاری محصول و جلوگیری از فاسد شدن آن می گردد.
از دیگر دلایل عمده استفاده از شربت های فروکتوز علاوه بر افزایش کیفیت نهایی محصول سهولت استفاده و بهینهسازی انرژی و نیروی انسانی می باشد.